Det sker

Her kan du følge med i Sangkraft Hjørrings aktiviteter og events i 2024

Sundhedssang på Sundhedscenter Hjørring, Bistrupvej 3.
Tirsdag fra kl. 10.00-11.00

Sundhedssang er et gratis tilbud der henvender sig til alle borgere som er i en sårbar livssituation. Det kan være mennesker i rehabiliteringsforløb som følge af kræft, stress, depression eller kronisk sygdom som diabetes, lungesygdom, hjertesygdom, parkinson eller sclerose.

Sundhedssang danner fællesskab og medvirker til at nedbryde ensomhed.

Du er meget velkommen til at tage en ven eller pårørende med.

Sundhedssangen ledes af musikterapeut Jens Anderson-Ingstrup.

Som vikar for Jens Anderson-Ingstrup kan du møde Katrine Bach Skovmand, som er uddannet korleder og professionel kirkesanger

Kurt Jensen fra Sangkraft Hjørring assisterer med uddeling af sangbøger og stoleopsætning mm.

Projektet er støttet af KulturKANten, Spar Nord Fonden og Sangens Hus.

Syng dig glad – sang er trivsel er et projekt, hvor vi sætter fokus på trivselssang for skoleelever på Hirtshals skole, Bagterpskolen og på Vrå skole.

Syng dig glad – sang er trivsel ledes af musikpædagog Christina Thoft fra Sangkraft Hjørring i tæt samarbejde med AKT-lærere, musiklærere og pædagoger på de enkelte skoler.

Du kan få oplysning om deltagelse i trivselssang på dit barns skole, og det er gratis at synge med!

Projektet er støttet af Nordea Fonden, Sparekassen Danmark Fonden Vendsyssel og Sangens Hus.

I Sangkraft Hjørring er vi glade for at kunne byde velkommen til Børnekorakademiet – et kvalificeret kursus for børnekorsledere. 

Arbejder du med børn som pædagog, lærer, musikskolelærer, kirke-og kulturmedarbejder eller organist?

Børnekorakademiets børnefængende metoder er en stor lettelse i musikarbejdet med børn, hvor man ofte har brug for at sadle om i og variere sine indlæringsmetoder for at fange børnenes motivation. Her får man en superpraktisk rygsæk af værktøjer, som er sjove for børnene og nemme at bruge til indstudering, sangleg, koncerter og fællesskabende aktiviteter.

Der er ingen optagelsesprøve og man behøver ikke andre forudsætninger end lyst til at synge med børn.

Børnekor Basis i Hjørring ledes af smittende Anne-Lise Quorning, som er korleder ved Haderslev Domkirke og har et langt liv bag sig som instruktør, underviser og korleder og Katrine Bach Skovmand, som er uddannet sanger og korleder og har brugt 3 år på at fordybe sig i Børnekorakademiets pædagogik.

Børnekorakademiet blev etableret i 2012 i erkendelse af, at der er behov for flere og stærkere læringsmiljøer for børne- og pigekor.

Børnekorakademiets Børnekor Basis-kurser har fokus på ledelse af spire- og børnekor og løber sædvanligvis over 6 undervisningsgange på en sæson. Der er ingen optagelsesprøve.

Basiskursernes indhold er en præsentation af praktiske redskaber til de grundlæggende metodikker og pædagogiske principper, der skildres i “Børnekor med Poesi og Bevægelse 1-5” af Pia Boysen og Margrete Enevold.

Børnekorakademiet udbyder en 2-årig efteruddannelse i spire-, børne-, junior- og pigekorsledelse.

Børnekorakademiet arrangerer løbende masterclases, netværksdage samt kurser og arrangementer med fokus på specifikke temaer inden for børnekorledelse.

Kursusstart 23. august 2024 i Sct. Olai Sognegård, Skagensvej 210, 9800 Hjørring.

Læs mere på Børnekorakademiets hjemmeside www.bornekorakademiet.dk

Sangkraft Hjørring arrangerer 30. august 2024 i samarbejde med Sangens Hus og leder af aktivitetsområdet i Hjørring Kommune Dorthe Rueskov Andersen en spændende temadag om ledelse af demenskor.

Underviser er musikterapeut Karen Bjørnskov.

Arrangementet foregår i Forsamlingsbygningen Østergade 9, 9800 Hjørring.

Kurset er faciliteret af Sangens Hus og afholdes af Sangkraft Hjørring i Samarbejde med demensområdet i Hjørring Kommune.

Tilmelding skal ske til Sangens Hus: https://sangenshus.dk/demenskor/

Sangkraft Hjørring arrangerer i september måned Små Synger Sammen dag. Nærmere oplysning om tidspunkt og sted følger

Sangkraft Hjørring arrangerer i samarbejde med Sangens Hus og daginstitutionsområdet i Hjørring Kommune Sangglad Mini-forløb for vuggestuebørn 0-3 år i 2024-2025.

Vi deltager også i “Små synger sammen dag”, som finder sted over hele landet torsdag den 12. september 2024.

Som forberedelse til “Små synger sammen dag”  har vi tilbud om gratis workshop med sangkonsulent Anna Vestergaard i børnehuset Kingo, Kingosvej 10, 9800 Hjørring den 20. august 2024 kl. 12.30-14.30.

Kontakt projektleder Annette Bo Nielsen for tilmelding til workshop på mail: projektledersangkrafthjoerring@gmail.com. Deadline for tilmelding er 13.8.2024.

Arrangementet er støttet af Sangens Hus og Nordea Fonden.

Den 24. og 25. September 2024 arrangerer Sangkraft Hjørring som en del af projekt: “Syng dig glad – sang er trivsel” i samarbejde med Bagterpskolen og Hirtshals Skole to spændende workshopdage, hvor vi sætter fokus på Trivselssang for skolebørn.

Underviser på workshoppen er korleder Signe Sørensen, der deler ud af sine erfaringer med trivselssang fra projekt: “Alle Kan synge” med workshop for både skolebørn og lærere og pædagoger.

Arrangementet foregår på Hirtshals Skole og på Bagterpskolen.

“Syng dig glad – sang er trivsel” er støttet af Nordea Fonden, Sparekassen Danmark Fonden Vendsyssel og Sangens Hus.

Sangkraft Hjørring arrangerer i samarbejde med Sangens Hus i efteråret 2024 et spændende SBL-kursus med fokus på Sang, Bevægelse og Læring.

Du kan læse mere om det sangfaglige indhold i SBL-kurset på: www.sangenshus.dk

Nærmere oplysning om tidspunkt og tilmelding kan rettes til Annette Bo Nielsen, projektleder for Sangkraft Hjørring via mail: projektledersangkrafthjoerring@gmail.com

Som en del af Spil Dansk Ugen arrangerer Sangkraft Hjørring i samarbejde med Hjørring Bibliotek et fællessangsarrangement på Hjørring Bibliotek tirsdag den 29. oktober 2024.

Nærmere oplysning om arrangementet fås ved kontakt til Hjørring Bibliotek.

Sangkraft Hjørring arrangerer Korworkshop med Charlotte Rowan chefdirigent for DR Pigekor
UCN, Skolevangen 45 Hjørring 17.-18. januar 2025.

Sangkraft Hjørring arrangerer i samarbejde med dirigenterne fra Nordjysk Pigekor en talentudviklende korworkshop, hvor vi har inviteret Charlotte Rowan, som er chefdirigent for DR Pigekoret, til en spændende talentudviklende korworkshop for Nordjysk Pigekor og korsangere i Klarup Pigekor, som er Nordjysk Pigekors venskabskor.

Hvis du som korleder eller musiklærer ansat i Frederikshavn eller Hjørring Kommune – eller med ansættelse andre steder – er interesseret i at hente ny inspiration til din egen korledelse,  så er det muligt at deltage i workshoppen.

Du kan tilmelde dig hos projektleder Annette Bo Nielsen på mail: projektledersangkrafthjoerring@gmail.com og her får du også nærmere oplysning om tidspunkt, samt pris for deltagelse i workshoppen.

Workshoppen er støttet af Kulturalliancen mellem Frederikshavn og Hjørring Kommune.

Det er sket

Sangkraft Hjørring arrangerede 6. maj 2024 en spændende temadag om sundhedssang i musiksalen på Vendsyssel Teater. 

Chef for Kultur-og event i Hjørring Kommune Leif Lund Jakobsen bød velkommen og fortalte om Hjørring Kommunes nye Kulturpolitik 2024-2032.

Ph.d i sundhedsvidenskab og konsulent i Sangens Hus Lasse Skovgaard og Ph.d i musikterapi Jens Anderson Ingstrup fortalte om projekt: Syng dig sund i Hjørring Kommune, og om hvordan sang virker stimulerende på fysisk, social og mental trivsel for mennesker i alle aldre og i særlig grad, hvis man bliver ramt af alvorlig eller kritisk sygdom som kræft, depression, ensomhed, stress, kronisk lungesygdom, parkinson eller demens.

Forskning fra Videncenter for Sang og NOCKS på Aalborg Universitet viser, at sangen kan medvirke til at øge fysisk og mental trivsel og dermed også påvirke livskvaliteten i positiv retning hos mennesker i sårbare livssituationer.

Arrangementet er støttet af Sangens Hus og Spar Nord Fonden.