Støtte fra fonde og puljer

Sangkraft Hjørring vil hermed gerne takke de fonde og puljer, som støtter op om vores projekter, og som gør det muligt for os at igangsætte en lang række udviklende sangaktiviteter for både børn, unge og voksne i vores Sangkraft Kommune.

For hver krone vi henter hjem i fondsmidler og donationer, får vi tilsvarende “Krone-til-krone” støtte fra Sangens Hus via et 4-årigt projekt Sangkraft 25, som vi er en del af fra 2022 til udgangen af 2025.

Vi har modtaget økonomisk støtte fra Hjørring Kommunes økonomiudvalg til projektledelse i Sangkraft Hjørring.

Ligeledes har vi modtaget støtte fra Kulturalliancen mellem Frederikshavn og Hjørring kommune til en talentudviklende korworkshop med Susanne Wendt fra DR Korskole i januar 2023, og en talentudviklende rytmisk korworkshop i januar 2024 med Signe Sørensen fra projekt: Alle kan synge.

– Man kan ikke være sur og ked af det, når man synger

Se TV2 Nord’s indslag om projekt “Syng dig sund”, som blev sendt tirsdag den 5. marts 2024

https://www.tv2nord.dk/hjoerring/syng-dig-sund-man-kan-ikke-vaere-sur-og-ked-af-det-naar-man-synger

Podcast på SkagaFM

Lyt til SkagaFM’s podcast om projekt “Syng dig sund”, som blev sendt torsdag den 25. januar 2024

https://podcast.skagafm.dk/52/3021

Mobil sangcafé

Vi har også været heldige i 2022 at modtage støtte fra Spar Nord Fonden og Nordea Fonden til anskaffelse af en Mobil Sangcafé, som vi låner ud til sangaktiviteter i hele Hjørring Kommune.

Den mobile Sangcafe er fyldt med højskolesangbøger, et transportabelt keyboard og en højttaler, som gør det muligt at sprede fællessang ud i alle afkroge af vores sangkraftkommune.

den mobile sangcafé

Vores første sangbog – mere sang til de allermindste

Sangkraft Hjørring har i foråret 2023 modtaget støtte fra KulturKANtens pulje: “Sund med kultur” til udgivelse af en babysangbog som uddeles af sundhedsplejen til spædbørnsfamilier i Hjørring Kommune og flere andre nordjyske kommuner.

Babysangbogen skal bruges til at understøtte den gode kontakt mellem forældre og barn og spædbarnets før-sproglige udvikling.

Babysangbogen er udarbejdet af musikpædagog Signe Højrup Thaarup i samarbejde med illustrationskunstner Karoline Dahrling Hughes, sundhedsplejerske Birgitte Koch og Tina Gaarden Geertsen Sundhedsplejen Hjørring Kommune.

Syng dig sund

KulturKANtens pulje: Sund med kultur har ligeledes i 2023 givet støtte til udgivelse af nyt sangmateriale til vores pilotprojekt: “Syng dig sund”, som finder sted ugentligt på Sundhedscenter Hjørring med musikterapeut Jens Anderson-Ingstrup som leder af sundhedssangen.

Spar Nord Fonden, som støtter fællesskaber der mærkes, har også valgt at støtte op om projekt: “Syng dig sund” med en flot donation, som muliggør projektet i tæt samarbejde med Sundhedscenter Hjørring.

Kontakt Sangkraft Hjørring

Hvad er Sangkraft Hjørring – og kan vi hjælpe jeres kor?

  • Vi kan hjælpe med at dele jeres arrangementer på vores facebook interesseside
  • Vi udlåner gerne vores Mobile Sangcafé med keyboard og sangbøger til fællessang rundt omkring i sangkraftkommunen
  • Hvis I ikke allerede er på hjemmesiden under vores oversigt over kor, hører vi gerne fra Jer
  • Hvis Jeres kor gerne vil ud og synge, så hjælper vi gerne med PR

Kontakt os gerne hvis I vil vide mere om Sangkraft Hjørring, eller hvis I har en god idé til et sang-arrangement